Reitti saarellemme

Mossalan saarelle pääseminen on helpompaa kuin miltä se ensisilmäykseltä saattaa näyttää. Saaren lähin lentokenttä sijaitsee Turussa, Suomen vanhimmassa kaupungissa. Turkuun saapuessasi olet jo valmiiksi maailman suurimman saaristoalueen reunalla ja Turusta pääseekin Mossalaan autolla alle kolmessa tunnissa. Matkalla Mossalaan on viisi lossia, jotka ovat kuitenkin käyttäjille ilmaisia. Helsingin keskustasta pääsee Mossalaan noin neljässä ja puolessa tunnissa.
Katso tarkemmat ohjeet alempaa. Suosittelemme matkaan autoa tai polkupyörää, mutta huomautamme, että paikalle saapuminen on mahdollista myös julkisilla kulkuvälineillä tai yksityiskuljetuksella. Ota meihin yhteyttä tietääksesi lisää.
Nauti matkastasi saariston läpi kohti varsinaista matkakohdettasi saariston sydämessä.

Mossala Island Resort tiimisi

Katso kartasta upean saariston läpi kulkeva tie Mossalaan

Ota E18 tie Helsingistä Turun suuntaan, poistu liittymästä numero 6 (Kyltti "Kaarina, Parainen, Korppoo") ja käänny vasemmalle tielle numero 180.
Noin 25 minuutin päästä, Paraisten kaupungissa, aja suoraan kiertoliittymästä ja poistu toisesta uloskäynnistä
Jatka tietä 180 vielä 10-15 minuuttia eteenpäin, kunnes saavut ensimmäiselle lossille.
Katso lossien aikataulut netistä!

Lossien aikataulut 12.5.2023 - 3.9.2023

Lossien internet-sivu

Lossin kyytiin nousemisen säännöt ovat aina samat: Odota oikeanpuoleisimmalla kaistalla. Kun lossin kyydissä olleet autot ovat poistuneet aluksesta, puomi nousee ylös. Aja lossin kyytiin ja pysähdy, kun miehistön jäsen niin määrää. Huomioi, että kaikki lossit noudattavat aikatauluja.

Poistu lossista Nauvossa ja jatka matkaasi eteenpäin tietä 180 pitkin noin 25 minuutin verran. Mikäli sinun täytyy tehdä ostoksia tai tankata lisää bensiiniä, Nauvon keskusta on sopiva paikka sille. Nauvon keskusta sijaitsee suurin piirtein lossien välissä.

Seuraava lossi odottaa sinua Pärnäsissä. Ylitys kestää noin 5 minuuttia.
Poistu lossista ja jatka tietä 180. Käänny noin 8 minuutin kuluttua oikealle suuntaan "Houtskär, Åland, Norrskata".
Saavut Galtbyhyn, jossa sinun tarvitsee ottaa uusi lossi Houtskäriin. Muista ottaa oikeanpuolimmaisin kaista jonossa! Tämä lossimatka on matkan pisin ja kestää noin puoli tuntia. Kahvia ja kaakaota on mahdollista ostaa kakkoskannelta sijaitsevasta automaatista.
Saavuttuasi Houtskäriin, jatka matkaasi tietä numero 1800 pitkin. Huolehdi, ettet aja ohi Tråskin kohdalla sijaitsevasta Mossalan risteyksestä, josta täytyy kääntyä vasemmalle.
Matkalla Mossalaan on vielä kaksi pientä lossimatkaa. Älä huolehdi, mikäli lossi on vastarannalla: Nämä lossit kulkevat kellon ympäri ilman aikataulua ja menevät sille rannalle, missä autoja kulloinkin on.
Kun saavut Mossalan saarelle, aja eteenpäin tietä 1800, kunnes saavut Mossala Island Resortiin.
Mikäli et pysähdy matkan varrella, matka-aikasi on:
Helsingin keskustasta - noin 4,5h

Hyvää matkaa!